Επιμένει ο Κόρμπιν στην πρόταση δυσπιστίας

Επιμένει ο Κόρμπιν στην πρόταση δυσπιστίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:25 Δημιουργία 28/12/18, 10:57

Αναπόφευκτη είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς, όπως εκτιμά ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, η Τερέζα Μέι δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των βουλευτών στο σχέδιό της για το Brexit. Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης των Συντηρητικών, ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Independent, ότι θα προχωρήσει με αυτήν την διαδικασία, πιθανότατα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, όταν η Μέι θα είναι αδύναμη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν θα καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, και προφανώς θα το κάνουμε όταν η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση θα βρίσκεται στο χαμηλότερό της επίπεδο, που υποπτεύομαι ότι θα είναι αφού χάσει στην ψηφοφορία», εξήγησε ο Κόρμπιν στη συνέντευξή του στην Independent.

Ο επικεφαλής των Εργατικών πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιλεγεί οι υποψήφιοι σε όλες τις περιφέρειες για να κριθούν οι έδρες στις οποίες θα δοθεί σκληρή και αμφίρροπη μάχη, στο πλαίσιο των προετοιμασιών του κόμματος ενόψει της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στο ΗΒ τυπικά δεν θα διεξαχθούν παρά το 2022, αλλά ενδέχεται να προκηρυχθούν πρόωρα εάν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στη συμφωνία που έκλεισε όσον αφορά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κόρμπιν προέτρεψε εξάλλου τη Μέι να συγκαλέσει νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται την ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με τη συμφωνία για το Μπρέξιτ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Κόρμπιν είπε ότι θα υλοποιούσε την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκη Ένωση μεν, αλλά θα διαπραγματευόταν διαφορετικούς όρους, εάν κέρδιζε τις πιθανές πρόωρες εκλογές το 2019.

Οι Εργατικοί λένε ότι θέλουν το ΗΒ να διατηρήσει σε ισχύ την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και στενή σχέση με την ενιαία αγορά.

Αν σου άρεσε κάνε