Στήριγμα σε 75 βουλευτές βρίσκει η Μέι

Στήριγμα σε 75 βουλευτές βρίσκει η Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:13 Δημιουργία 12/12/18, 13:06

Τουλάχιστον 75 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημόσια ότι θα στηρίξουν την Τερέζα Μέι στη σημερινή ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ακόμα κι αν η βρετανίδα πρωθυπουργός εξασφαλίσει την απλή πλειοψηφία των 158 βουλευτών (από τους 315) που χρειάζεται για να παραμείνει στην ηγεσία, θα είναι δύσκολο πετύχει συμφωνίες ως πρωθυπουργός με μια τόσο ισχνή «ψήφο εμπιστοσύνης» στο πρόσωπό της.

Η μυστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 και 20:00 τοπική ώρα (20:00 και 22:00 ώρα Ελλάδος).

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Λίαμ Φοξ και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ντέιβιντ Λίντινγκτον δήλωσαν σήμερα ότι θα υποστηρίξουν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

«Θα υποστηρίξω την πρωθυπουργό @theresa_may απόψε», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Φοξ, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Brexit.

«Είναι εντελώς ακατάλληλη ώρα για μια αμφισβήτηση. Η χώρα περιμένει από μας να προσφέρουμε σταθερότητα κι όχι επιζήμια διαίρεση», προσθέτει.

Ο Λίνινγκτον σημείωσε επίσης ότι η πρωθυπουργός έχει την αμέριστη υποστήριξή του.

Και ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εξέφρασε την ελπίδα του οι βουλευτές να στηρίξουν τη Μέι στη σημερινή ψηφοφορία, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσων αφορά τη μελλοντική σχέση της χώρας με την ΕΕ.

Παράλληλα το πρωθυπουργικό γραφείο της Μέι ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός ματαίωσε σύνοδο του υπουργικού της συμβουλίου που προβλεπόταν να γίνει αργότερα σήμερα μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας για την διεξαγωγή ψηφοφορίας κατά της ηγεσίας της από τους βουλευτές του Συντηρητικού της Κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε