Ο Μακρόν ακυρώνει επίσκεψη στη Σερβία λόγω των «κίτρινων γιλέκων»

Ο Μακρόν ακυρώνει επίσκεψη στη Σερβία λόγω των «κίτρινων γιλέκων»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:06 Δημιουργία 03/12/18, 20:00

Περαιτέρω διαστάσεις «πονοκεφάλου» λαμβάνει για το Εμανουέλ Μακρόν το κύμα διαδηλώσεων κατά των πολιτικών του στη Γαλλία από τα «κίτρινα γιλέκα», καθώς ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη και την Πέμπτη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Σερβία.

«Ετοιμαζόμασταν για την επίσκεψη του προέδρου Μακρόν. Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο πρόεδρος Μακρόν μου ζήτησε να αναβάλουμε για μερικές εβδομάδες την επίσκεψή του στη χώρα μας», είπε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντας Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.

Έφυγε από το Eurogroup ο Λεμέρ

Ενδεικτική της κρίσης που επικρατεί στη Γαλλία είναι η αποχώρηση του ΥΠΟΙΚ του Μακρόν, Μπρούνο Λεμέρ από το σημερινό Eurogroup.

Ο Λεμέρ έπρεπε να επιστρέψει στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει σε κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη, την οποία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» Γάλλος αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η γαλλική κυβέρνηση είναι υπό πίεση, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Παρίσι το Σάββατο, στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων».

Πάντως ο Λεμέρ θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, προκειμένου να προωθήσει την αναγκαιότητα για κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης και την επιβολή φόρου στις μεγάλες ιντερνετικές εταιρείες, δύο προτάσεις που συνιστούν βασικά σημεία στην πολιτική ατζέντα του Εμανουέλ Μακρόν.

Αν σου άρεσε κάνε