Προειδοποιήσεις από τη Γαλλία στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

Προειδοποιήσεις από τη Γαλλία στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:01 Δημιουργία 20/05/18, 12:54

Να παραμείνει στις πολιτικές που έχει ορίσει η Κομισιόν κάλεσε τη νέα ιταλική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, υπογραμμίζοντας πως η σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να «απειληθεί», αν η προσεχής ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος και το έλλειμμα.

«Αν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί» προειδοποίησε ο Λεμέρ μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Le Grand Rendez-vous του γαλλικού δικτύου Europe 1 σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα Les Echos και το δίκτυο CNEWS.

«Ο καθένας πρέπει να καταλάβει στην Ιταλία ότι το μέλλον της Ιταλίας είναι στην Ευρώπη και πουθενά αλλού, και για να είναι το μέλλον αυτό στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται», υπογράμμισε ο Λεμέρ.

«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ιταλία (...) ισχύουν όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Σέβομαι την κυρίαρχη απόφαση του ιταλικού λαού, αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις που ξεπερνούν τον καθένα μας», τόνισε.

«Θα δούμε ποιες αποφάσεις θα λάβουν οι Ιταλοί αξιωματούχοι, επαναλαμβάνω πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές μακροπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί η κοινή μας σταθερότητα», κατέληξε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Αν σου άρεσε κάνε