«Σωσίας» του Πούτιν αυτός που επισκέθηκε πρόσφατα την εμπόλεμη ζώνη, υποστηρίζει η Ουκρανία

«Σωσίας» του Πούτιν αυτός που επισκέθηκε πρόσφατα την εμπόλεμη ζώνη, υποστηρίζει η Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:46 Δημιουργία 20/04/23, 12:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Αυτός δεν ήταν ο αληθινός Πούτιν», δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ολεξίι Ντανίλοφ, χωρίς να δώσει κάποια απόδειξη. «Για να μιλήσεις με τον αληθινό Πούτιν, πρέπει να είσαι σε απομόνωση 10 ως 14 ημέρες», συνέχισε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Κρεμλίνου που δημοσιοποιήθηκε προχθές Τρίτη, ο ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε πρόσφατα στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, συναντήθηκε με ρώσους στρατιωτικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή στις περιφέρειες Χερσώνα και Λουγκάνσκ και διαβουλεύτηκε με ανώτερους αξιωματικούς.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη που ανακοινώνεται πως έκανε ο κ. Πούτιν σε εδάφη της Ουκρανίας αφότου διέταξε τον στρατό της Ρωσίας να προχωρήσει στην εισβολή στη γειτονική χώρα την 24η Φεβρουαρίου 2022. Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του ρώσου προέδρου δεν διευκρινίστηκε. Το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα σύντομο βίντεο, στο οποίο εικονίζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει από ελικόπτερο και να ανταλλάσσει χειραψίες με ένστολους.

Σύμφωνα με τον κ. Ντανίλοφ, το πρόσωπο που πήγε στη Χερσώνα ήταν «σωσίας» του κ. Πούτιν: «υπάρχουν αρκετοί, όπως ξέρουμε», πρόσθεσε.

Ο ουκρανός αξιωματούχος υποστήριξε εξάλλου πως ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι «φοβισμένος» και άρα είναι αδύνατο να αποφάσισε να επισκεφθεί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή. Κατά τον κ. Ντανίλοφ, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι «διαμετρικά αντίθετη» περίπτωση, καθώς έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τα μέτωπα, ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατ’ αυτόν «παππούς που κρύβεται στο υπόγειο», σύντομα «θα φοβάται και τον εαυτό του».

Αν σου άρεσε κάνε