Αυξήθηκαν κατά 16% οι ημερήσιες εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρώπη

Αυξήθηκαν κατά 16% οι ημερήσιες εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:30 Δημιουργία 02/03/23, 17:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κατά 16% αυξήθηκαν οι ημερήσιες εξαγωγές φυσικού αερίου από την Gazprom προς την Ευρώπη, τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω των παραδόσεων μέσω Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, συνολικά, η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο έφτασε στα 1,89 δισ. κυβικά μέτρα, σε σχέση με τα 1,8 δισ. κ.μ. τον Ιανουάριο, παρά τη διαφορά των τριών ημερών μεταξύ των δύο μηνών.

Πιο αναλυτικά, οι μέσες ημερήσιες παραδόσεις της Gazprom στην Ευρώπη για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αυξήθηκαν στα 67,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, έναντι 58,1 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ENTSOG) και της Gazprom όσον αφορά τις προμήθειες μέσω Ουκρανίας.

Στο σύνολο του 2022, οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου έφτασαν συνολικά τα 62 δισ. κ.μ., χαμηλότερα κατά 60% από τον μέσο όρο των προηγούμενων πέντε ετών, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει σήμερα Πέμπτη 2/3, 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

Αν σου άρεσε κάνε