Επίκινδυνο είδος τζόγου τα κρυπτονομίσματα σύμφωνα με τον «mr. WWW»

Επίκινδυνο είδος τζόγου τα κρυπτονομίσματα σύμφωνα με τον «mr. WWW»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:40 Δημιουργία 20/02/23, 19:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άκρως επικίνδυνη θεωρεί την αγορά κρυπτονομισμάτων ο Τιμ Μπέρνερς-Λι, ιδρυτής του γνωστού σε όλους World Wide Web (www), ο οποίος μίλησε στο νέο επεισόδιο της σειράς podcast του CNBC.

Συζητώντας για το μέλλον του διαδικτύου, ο Τιμ Μπέρνερς-Λι υποστήριξε ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι «μόνο αέρας» και τα συνέκρινε με τη φούσκα του dot-com στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν οι μετοχές ιντερνετικών εταιρειών δίχως πραγματική δραστηριότητα, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

«Είναι πραγματικά επικίνδυνο. Είναι σαν να έχεις ένα είδος τζόγου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο μικρόφωνο του αμερικανικού δικτύου. «Το να επενδύεις σε πράγματα, τα οποία είναι μόνο… αέρας, δεν είναι κάτι με το οποίο θα ήθελα να περάσω τον χρόνο μου» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός επιστήμονας, ο οποίος πιστώνεται την εφεύρεση του παγκόσμιου διαδικτύου το 1989, εμφανίζεται δυσαρεστημένος για την τροπή που έχει λάβει το όραμά του για το ίντερνετ. Γι’ αυτό τον λόγο, έχει ιδρύσει μια νέα start-up, ονόματι Inrupt, με στόχο να δώσει στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο επί των δεδομένων τους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για το Web 3.0, το οποίο ξεχωρίζει από το Web3 και το οποίο επιδιώκει τον ανασχηματισμό του διαδικτύου. «Δεν είναι ακόμη ένα blockchain» σημείωσε, εξηγώντας ότι η εν λόγω τεχνολογία δεν είναι ούτε γρήγορη, ούτε αρκετά ασφαλής.

Αν σου άρεσε κάνε