Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Γεννήθηκε στον σεισμό του 1999, έσβησε στα χαλάσματα του 2023

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Γεννήθηκε στον σεισμό του 1999, έσβησε στα χαλάσματα του 2023

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:59 Δημιουργία 17/02/23, 19:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ένα από τα πιο τραγικά παιχνίδια της μοίρας, ο Οσμάν Ενές Μπαστούρκ, γεννήθηκε και πέθανε στους δύο από τους ισχυρότερους σεισμούς που συγκλόνισαν την Τουρκία τα τελευταία 24 χρόνια.

Ο Οσμάν Ενές Μπαστούρκ ήρθε στον κόσμο στις 17 Αυγούστου 1999, στο Γκαζιαντέπ την ημέρα του σεισμού και έχασε τη ζωή του στον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στο Καχραμανμαράς τον Φεβρουάριο 2023, κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του στην περιοχή Νουρντάγκι.

Ο Οσμάν Ενές Μπαστούρκ θάφτηκε κάτω από τον τοίχο του σπιτιού του που κατέρρευσε προσπαθώντας να προστατεύσει τον αδελφό του, όπως γράφει η Yeni Safak.

Ο μητέρα του Μπαστούρκ είπε ότι οι δύο γιοί της κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο τη μέρα του σεισμού.

«Ο γιος μου Οσμάν Ενές γεννήθηκε στο Γκαζιαντέπ κατά τη διάρκεια του σεισμού στο Γκόλτζουκ που σημειώθηκε το 1999. Πέθανε στον σεισμό στο Νουρντάγκι το 2023. Ήταν γενναίος και σαν βουνό, ήταν σαν λιοντάρι. Βουνά και πέτρες δεν μπορούσαν να νικήσουν τον γιο μου. Ήταν σαν παλαιστής. Ήρθε από τον Θεό», είπε η μητέρα του στη Yeni Safak και πρόσθεσε: «Είπα ότι ο Οσμάν Ενές είναι δυνατός, θα σώσει τον αδερφό του. Ο γιος μου προστατεύτηκε από τον αδερφό του, αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε να σωθεί. Ο μικρότερος γιος μου βγήκε από τα ερείπια».

Αν σου άρεσε κάνε