Στροφή 180 μοιρών από τη Γερμανία - Στέλνει μια ίλη Leopard 2 στην Ουκρανία

Στροφή 180 μοιρών από τη Γερμανία - Στέλνει μια ίλη Leopard 2 στην Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:28 Δημιουργία 24/01/23, 21:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αλλάζει στάση η Γερμανία απέναντι στο ζήτημα της αποστολής αρμάτων μάχης τύπου Leopard στην Ουκρανία, με το Βερολίνο να δέχεται να στείλει μία ίλη τανκ, τύπου Leopard 2, στο Κίεβο.

Την είδηση μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση, αναφέροντας πως το Βερολίνο θα ενδώσει τελικά στις πιέσεις για την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Θυμίζουμε πως η γερμανική κυβέρνηση βρισκόταν στο στόχαστρο της δυτικής φιλοουκρανικής συμμαχίας για το θέμα, μετά και την αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο που έλαβε χώρα στο Ραμστάιν, την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, γερμανικά αλλά και διεθνή Μέσα ανέφεραν πως υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, με τους εταίρους του Όλαφ Σολτς να διαφωνούν με τη στάση του, με αποτέλεσμα να τίθενται ερωτηματικά για τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η Ουκρανία από την πλευρά της συνέχιζε να επιμένει πως χρειάζεται άρματα μάχης για να βελτιώσει την αμυντική γραμμή της έναντι των ρωσικών δυνάμεων και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χάσει και μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει και καμπάνια στα social media, καλώντας τη διεθνή κοινή γνώμη να πάρει θέση και να πιέσει τις κυβερνήσεις.

Νωρίτερα σήμερα η Πολωνία είχε υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τη Γερμανία, ώστε να λάβει άδεια να επαναξαγάγει Leopard στην Ουκρανία.

Αν σου άρεσε κάνε