Ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Κίεβο, όπου συνάντησε τον πρόεδρο Ζελένσκι

Ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Κίεβο, όπου συνάντησε τον πρόεδρο Ζελένσκι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:14 Δημιουργία 20/01/23, 12:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπα που γνωρίζουν για τη συνάντηση και μίλησαν με την προϋπόθεση να μην κατονομασθούν, αναφέρει πως ο Ζελένσκι και άλλοι στην ουκρανική κυβέρνηση ανησυχούν πολύ σχετικά με το για πόσο καιρό η χώρα τους θα συνεχίσει να λαμβάνει αμερικανική και δυτική υποστήριξη, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αναλαμβάνουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και μειώνεται η υποστήριξη μέρους του εκλογικού σώματος στην παροχή βοήθειας.

Ο Μπερνς, ο οποίος είχε διατελέσει πρεσβευτής στη Ρωσία, υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή επείγει η κατάσταση στο πεδίο της μάχης», αλλά παραδέχθηκε ότι «σε κάποιο σημείο θα καταστεί δυσκολότερο να φθάνει βοήθεια».

Πηγές είπαν στην εφημερίδα πως ο Ζελένσκι και συνεργάτες του αποκόμισαν από τις συνομιλίες την εντύπωση ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει έντονα τη χορήγηση της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 45 δισεκ. δολαρίων που πέρασε το Δεκέμβριο από το Κογκρέσο. Η χρηματοδότηση αυτή ανεμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Οι Ουκρανοί είναι λιγότερο βέβαιοι ότι θα καταστεί δυνατό να υιοθετηθεί ένα άλλο πακέτο επιπλέον βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως είχε κάνει το Κογκρέσο την περασμένη άνοιξη.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η εκτεταμένη ρωσική επίθεση κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ αναγκάζει την Ουκρανία να σταθμίσει τους πόρους της.

Αν σου άρεσε κάνε