Ουκρανία: «Έρχονται νέα πλήγματα στα βάθη της Ρωσίας»

Ουκρανία: «Έρχονται νέα πλήγματα στα βάθη της Ρωσίας»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:47 Δημιουργία 04/01/23, 17:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του στρατού της Ουκρανίας, Κιρίλ Μπουντάνοφ, περιμένει νέα πλήγματα στα βάθη της ρωσικής επικράτειας, ωστόσο δεν παραδέχθηκε την εμπλοκή της χώρας του σε αυτά.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC πρόβαλε συνέντευξη με τον αρχηγό της Κύριας Διεύθυνσης Κατασκοπείας του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Κιρίλ Μπουντάνοφ, κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε για τα πλήγματα σε αεροπορικές βάσεις (σ.σ.:τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τρεις παρόμοιες επιθέσεις, η τελευταία στις 26 Δεκεμβρίου), ωστόσο είπε (μιλώντας στα αγγλικά) ότι δεν μπορεί να απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα παρά μόνο μετά τον τερματισμό του πολέμου.

Παρ' όλα αυτά, αμέσως μετά τη δήλωσή του αυτή, ο Μπουντάνοφ είπε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος» με αυτά τα γεγονότα.

Στο ερώτημα, αν κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο μέλλον, απάντησε λέγοντας «ναι, νομίζω». Η δημοσιογράφος τον ρώτησε στη συνέχεια διερευνητικά: «Στα βάθη της επικράτειας της Ρωσίας;» «Όλο και πιο βαθιά, πιο βαθιά» απάντησε ο Μπουντάνοφ.

Επίσημοι Ουκρανοί αξιωματούχοι από την αρχή του πολέμου δεν παραδέχονταν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας είχαν την οποιαδήποτε εμπλοκή σε δολιοφθορές, ιδιαίτερα στα αδιαμφισβήτητα εδάφη της Ρωσίας, ωστόσο δεν έκρυβαν τη χαρά τους όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Αν σου άρεσε κάνε