Ρουμπινί: «Εντελώς διεφθαρμένη η αγορά των κρυπτονομισμάτων»

Ρουμπινί: «Εντελώς διεφθαρμένη η αγορά των κρυπτονομισμάτων»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:58 Δημιουργία 16/11/22, 18:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ως ένα «εντελώς διεφθαρμένο οικοσύστημα» περιέγραψε την αγορά κρυπτονομισμάτων ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, με αφορμή την πρόσφατη κατάρρευση του τρίτου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου παγκοσμίως, δηλαδή του FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

«Συγκαλύψεις, διαφθορά, εγκληματίες, απατεώνες, ψεύτικοι τραπεζίτες» τόνισε, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον όσων έχουν αναλάβει τα ηνία της κρυπτο-αγοράς.

«Το δίδαγμα των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είχαν ήδη φύγει» έσπευσε να προσθέσει, κατά τη διάρκεια συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από το CNBC.

Μετά τη χρεοκοπία του FTX, η τιμή του Bitcoin κατρακύλησε κάτω των επιπέδων των 17.000 δολαρίων, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών και πυροδοτώντας ανησυχίες για τον κίνδυνο ενός ευρύτερου σοκ στην αγορά.

Ο Dr. Doom, όπως είναι το ψευδώνυμο του Ρουμπινί, έκανε ειδική αναφορά και στη Binance –No.1 ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως- του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Τσανγκπένγκ Ζάο. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πήρε άδεια λειτουργίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τελεί υπό έρευνα στις ΗΠΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζάο, γνωστός και ως «CZ», ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος μέσω της πλατφόρμας τους.

Αν σου άρεσε κάνε