Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:50 Δημιουργία 10/10/22, 08:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne.

«Επιβεβαιώνουμε τις λεπτομέρειες», σχολίασε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο είχε δηλώσει ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί.

«Αρκετές εκρήξεις στη συνοικία Σεβτσενσκίφσκι, στο κέντρο της πρωτεύουσας», επισήμανε ο Κλίτσκο στο Telegram. «Λεπτομέρειες αργότερα».

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 8:15, ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης είχαν ηχήσει αρκετά λεπτά νωρίτερα.

Στόχο ένα πανεπιστήμιο, φαίνεται να είχε μια από τις εκρήξεις στο Κίεβο, όπου υπήρχαν πέντε απανθρακωμένα οχήματα και τα παράθυρα ενός κτιρίου ανατινάχτηκαν. Η μυρωδιά του αερίου και της φωτιάς πέρασε στον αέρα και υπήρχε ένας μεγάλος κρατήρας στο κέντρο του δρόμου με χείμαρρους νερού να αναβλύζουν.

Ο κόσμος έχει σπεύσει στους σταθμούς του μετρό του Κιέβου, με σχετική ψυχραιμία σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τα ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκρήξεις έρχονται μια μόλις ημέρα μετά τη δήλωση του Βλαντίμιρ Πούτιν περί «τρομοκρατικής ενέργειας» σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο στη Γέφυρα της Κριμαίας, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορεί τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Υπογραμμίζεται πως σήμερα, Δευτέρα, συνεδριάζει και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, με την ανησυχία, σε παγκόσμιο επίπεδο, να εντείνεται για ισχυρά αντίποινα της Μόσχας κατά του Κιέβου.

Αν σου άρεσε κάνε