Nord Stream: Επικοινωνία Σολτς-Στόλτενμπεργκ και μήνυμα Χάμπεκ σε ΗΠΑ, Νορβηγία

Nord Stream: Επικοινωνία Σολτς-Στόλτενμπεργκ και μήνυμα Χάμπεκ σε ΗΠΑ, Νορβηγία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:50 Δημιουργία 30/09/22, 14:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επικοινωνία με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για το θέμα του πιθανολογούμενου σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ σημειώνει για το «σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream ότι «υποστηρίζουμε τις συνεχιζόμενες έρευνες και την ενισχυμένη επαγρύπνηση ΝΑΤΟ».

Συγκεκριμένα, ο κ. γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε:

«Καλή επικοινωνία με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Τον ευχαρίστησα για τη συνεχή υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία αυτή την κρίσιμη στιγμή. Συζητήσαμε επίσης το σαμποτάζ στο Nordstream. Υποστηρίζουμε τις συνεχιζόμενες έρευνες και την ενισχυμένη επαγρύπνηση του ΝΑΤΟ».

Τι ζήτησε ο Χάμπεκ

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ζητεί μία νέα βάση διαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με χώρες, όπως η Νορβηγία και οι ΗΠΑ, οι οποίες την προμηθεύουν με φυσικό αέριο ζήτησε, ώστε οι τελευταίες να μην εκμεταλλεύονται τις εκρηκτικές τιμές εις βάρος της ΕΕ.

«Καλώ την ΕΕ να εργασθεί για μία διαφορετική διαπραγματευτική θέση με τα κράτη εκείνα που μας προμηθεύουν αέριο… Επειδή σε αυτή την κατάσταση είμαστε εταίροι και η εταιρική σχέση δεν μπορεί να σημαίνει εκμετάλλευση», δήλωσε.

Λίντνερ: Θα αποτύχει ο Πούτιν

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προστατεύει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία από τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης με μία συνολική στρατηγική και προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι ο «ενεργειακός πόλεμός» του θα αποτύχει.

Ο στόχος του Πούτιν είναι ξεκάθαρος, είπε ο Λίντνερ σε ομιλία του στη γερμανική Βουλή πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση της μείωσης της φορολογίας στις αγορές φυσικού αερίου στο 7% από 19%.

«Η ευημερία μας πρέπει να κλονισθεί, η οικονομική διάρθρωσή μας να πληγεί ώστε να υπονομευθεί τελικά η κοινωνική συνοχή, με στόχο να σταματήσουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία. Του στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα αποτύχει», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε