Μπάιντεν: «Η Ρωσία παραβιάζει ξεδιάντροπα της ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών»

Μπάιντεν: «Η Ρωσία παραβιάζει ξεδιάντροπα της ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:32 Δημιουργία 21/09/22, 19:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας πυρηνικός πόλεμος και δεν πρέπει να εξαπολυθεί», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», συνέχισε, ο Τζο Μπάιντεν αποκαλώντας παράλληλα τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων «επικίνδυνη περιφρόνηση» των ευθυνών της για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει, πολύ απλά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταγγέλλοντας την εισβολή ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη γείτονά του.

«Παίρνουμε στα σοβαρά την πυρηνική απειλή»

Νωρίτερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι οι ΗΠΑ «παίρνουν σοβαρά» την απειλή του Βλαντίμιρ Πούτιν περί προσφυγής στο πυρηνικό όπλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξης θα είναι σοβαρές»

«Πρόκειται για μία ανεύθυνη ρητορική εκ μέρους μίας πυρηνικής δύναμης», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC.

«Παρακολουθούμε όσο καλύτερα μπορούμε την στρατηγική τους διάταξη έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την δική μας αν υπάρξει ανάγκη. Αυτήν την στιγμή τίποτε δεν υπαγορεύει ότι υπάρχει ανάγκη», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε