Νέες απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: «Μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε»

Νέες απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: «Μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:12 Δημιουργία 12/09/22, 13:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη σκυτάλη στην εμπρηστική ρητορική που έχει υιοθετήσει το τελευταίο η Άγκυρα πήρε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Εμφανώς ενοχλημένη από το «νταηλίκια γιοκ» του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ αλλά και τη σημερινή επαφή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η Άγκυρα επιμένει στον αδιέξοδο δρόμο της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Αν και λέμε ότι τα δικαιώματα των γειτόνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες όπως συνέβη και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα» δήλωσε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Χαϊμάνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συμπλήρωσε: «Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα ισχύει και σήμερα. Γι' αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε. Απευθυνόμαστε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Γιατί η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική».

Κλείνοντας, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε προκλητικά: «Να το έχετε και αυτό στο νου σας».

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ χαρακτήρισε «προβληματική» τη διαρκή επιθετικότητα του τουρκικού πολιτικού κατεστημένου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως: «Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας με την Τουρκία επιτιθέμενη στην ελληνική εθνική κυριαρχία».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Αν συνέβαινε αυτό, η Τουρκία θα έπαιρνε απάντηση απολύτως καταλυτική. Γνωρίζει πολύ καλά την επάρκεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», ξεκαθαρίζοντας ότι «πρέπει να κοπεί ο βήχας σε όποιον φαντασιώνεται μια τέτοια πολιτική».

Αν σου άρεσε κάνε