WhatsApp: Οι δύο μεγάλες αλλαγές που έρχονται στις ενημερώσεις απορρήτου

WhatsApp: Οι δύο μεγάλες αλλαγές που έρχονται στις ενημερώσεις απορρήτου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:56 Δημιουργία 17/08/22, 18:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το WhatsApp θα επιτρέπει σύντομα στους χρήστες της πλατφόρμας να ελέγχουν ποιος μπορεί να βλέπει πότε είναι online, να εμποδίζουν άλλους χρήστες να λαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης ορισμένων μηνυμάτων καθώς και να εγκαταλείπουν ομάδες χωρίς ειδοποιήσεις.

Το WhatsApp έχει ανακοινώσει τη χρήση κρυπτογράφησης, η οποία σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης ενός μηνύματος μπορούν να δουν το περιεχόμενό του μηνύματος. Ανακοινώνοντας τις αλλαγές στο Facebook και το Instagram, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέους τρόπους για να προστατεύει τα μηνύματά σας και να τα διατηρεί τόσο ιδιωτικά και ασφαλή όσο και οι προσωπικές συνομιλίες».

Ωστόσο, πέρυσι, πολλοί χρήστες του WhatsApp εξέφρασαν ανησυχίες για ένα τμήμα της πολιτικής απορρήτου της πλατφόρμας, που περιγράφει λεπτομερώς τι μοιράζεται με τη μητρική εταιρεία Facebook, η οποία έχει επικριθεί όσον αφορά την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Τώρα, δύο από τα νέα χαρακτηριστικά που εισάγονται στο WhatsApp -τα οποία θα σας επιτρέπουν να επιλέγετε ποιος μπορεί να βλέπει πότε είστε ενεργός και να εγκαταλείπετε σιωπηλά τις ομάδες- θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σε όλους τους χρήστες του WhatsApp αυτόν τον μήνα.

Το εργαλείο αποκλεισμού screenshot, το οποίο θα διατίθεται σε μηνύματα που προορίζονται να προβληθούν μόνο μία φορά, βρίσκεται ακόμη υπό δοκιμή και θα διατεθεί αργότερα, σύμφωνα με το WhatsApp.

Αν σου άρεσε κάνε