Συνάντηση Τσαβούσογλου - Λαβροφ για τη μεταφορά σιτηρών από την Οδησσό

Συνάντηση Τσαβούσογλου - Λαβροφ για τη μεταφορά σιτηρών από την Οδησσό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:52 Δημιουργία 08/06/22, 12:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση που πραγματοποιούν Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Τουρκία, με θέμα τη μεταφορά 20 εκατ. τόνων σιτηρών από την Οδησσό προς το Βόσπορο.

Σημειώνεται ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου έχει μπλοκάρει τις περισσότερες εξαγωγές της Ουκρανίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας, εκτοξεύοντας τις τιμές και εγείροντας έναν σοβαρό κίνδυνο λιμού σε χώρες που εξαρτώνται από αυτές τις εξαγωγές.

Παράλληλα, η Τουρκία θέτει θέμα εθνικής κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά και διάχυτη είναι η ανησυχία αν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει από την ρητορική και να δημιουργήσει σκηνικό έντασης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους σε όλα τα μέτωπα με τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ανεβάζουν την τουρκική προκλητικότητα ακόμα ένα σκαλί.

Ακόμα χθες Τρίτη (7/6) ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, είπε ότι κανείς δεν πρόκειται να μας σταματήσει όσον αφορά στην ασφάλεια των συνόρων μας με την Συρία. Όλα είναι έτοιμα για να κινηθεί η Τουρκία στα σύνορα με την Συρία, κάτι που δεν θέλουν ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Αμερικανοί.

Όσο για το αν μπορεί ο Ερντογάν να διαχειριστεί δυο κρίσεις, μία με την Συρία και μία με το Αιγαίο, η ανταποκρίτρια τη ΕΡΤ σημειώνει ότι ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και αυτό είναι κάτι ανησυχητικό.

Αν σου άρεσε κάνε