Βάσει των αναλυτών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπέκλεψαν την κλήση μεταξύ των δύο αξιωματικών του ρωσικού στρατού, οι συνταγματάρχες όχι μόνο εξύβρισαν τον Πούτιν, αλλά χλεύασαν και την αποτυχία του να καταλάβει το Κίεβο.

«Ένας γ… πύραυλος θα πρέπει να πετάξει στο (κοινοβούλιο της Ουκρανίας) στο Κίεβο. Αυτό φτάνει, αυτό γ… φτάνει. Γιατί δεν πέταξε ένας γ…. (πύραυλος)-; Είσαι γ…. Πούτιν», ξεκινά ο διάλογος, ο οποίος φέρεται να είναι μεταξύ του Ρώσου συνταγματάρχη Μακσίν Βλάσοβ και του συνταγματάρχη Βιτάλι Κοβτούν.

«Γιατί δεν πέταξε ένας πύραυλος στο Κίεβο; Κάτι δεν έγινε με τον σωστό τρόπο», πρόσθεσε ο ένας από τους συνταγματάρχες.

Οι δημοσιογράφοι του μέσου αναφέρουν ότι η κλήση υποκλάπηκε στις 14 Απριλίου και απέκτησαν στοιχεία που τους επέτρεψαν να ταυτοποιήσουν τους δύο συνταγματάρχες και να επιβεβαιώσουν τη γνησιότητα των υποκλοπών.

Οι συνταγματάρχες Βλάσοβ και Κοβτούν δεν… περιέλαβαν μόνο τον Πούτιν, αλλά και τον Σοϊγκού, αποκαλώντας τον «ανίκανο» και κατηγορώντας τον για τις «τρομακτικές απώλειες» του ρωσικού στρατού.

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο, η oυκρανική υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε ότι υπέκλεψε και συνομιλίες μεταξύ Ρώσων στρατιωτών. Οι Ρώσοι φέρονται να αναφέρουν ότι κακοποίησαν σεξουαλικά μια 16χρονη Ουκρανή.

«Έχουμε τρεις άνδρες τανκ εδώ», ακούγεται να λέει ένας Ρώσος στρατιώτης. «Βίασαν ένα κορίτσι».

«Ποιος το έκανε;» ακούγεται τότε να ρωτά μια Ρωσίδα, προτού ο Ρώσος στρατιώτης απαντήσει γρήγορα: «Οι τρεις από τα άρματα μάχης… Ήταν 16 ετών».

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο ηχητικό απόσπασμα που έχει υποκλαπεί, ένας Ρώσος ακούγεται να ρωτά τον ίδιο Ρώσο στρατιώτη αν έτρωγε καλά ενώ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή.

«Όχι άσχημα. Είχαμε Alabay χθες», απάντησε, αναφερόμενος σε μια ράτσα σκυλιών της Κεντρικής Ασίας που φέρεται να έφαγαν οι Ρώσοι στρατιώτες επειδή είχαν «βαρεθεί» τα έτοιμα γεύματα που τους παρείχε το Κρεμλίνο.