Γκουτέρες: Ένας πόλεμος είναι κάτι παράλογο τον 21ο αιώνα

Γκουτέρες: Ένας πόλεμος είναι κάτι παράλογο τον 21ο αιώνα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:43 Δημιουργία 28/04/22, 11:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ένας πόλεμος είναι κάτι παράλογο τον 21ο αιώνα», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μόλις έφτασε στη Μποροντιάνκα, ένα προάστιο του Κιέβου, στο οποίο οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι διέπραξαν ωμότητες.

Ο Γκουτέρες, που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου όταν ξέσπασε ο πόλεμος, έκανε τις δηλώσεις αυτές μπροστά από κατεστραμμένα σπίτια: «Φαντάζομαι την οικογένειά μου σε ένα από αυτά τα σπίτια (…) Βλέπω τις εγγονές μου να τρέχουν πανικόβλητες. Ο πόλεμος είναι κάτι παράλογο τον 21ο αιώνα, κανένας πόλεμος δεν είναι αποδεκτός τον 21ο αιώνα», τόνισε.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ μετέβη επίσης και στην Μπούτσα, άλλο προάστιο του Κιέβου όπου υπάρχουν καταγγελίες για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τους Ρώσους στρατιώτες, και στη συνέχεια το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Γκουτέρες έφτασε χθες Τετάρτη το βράδυ στην Ουκρανία. Την Τρίτη επισκέφθηκε τη Μόσχα όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από τον οποίο ζήτησε να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις περιοχές που βομβαρδίζονται από τον ρωσικό στρατό, κυρίως στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε