Σεργκέι Σοιγκού: Καταλάβαμε τη Μαριούπολη

Σεργκέι Σοιγκού: Καταλάβαμε τη Μαριούπολη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:58 Δημιουργία 21/04/22, 10:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ενημέρωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, για κατάληψη της Μαριούπολης από ρωσικές δυνάμεις, προέβη ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

O ίδιος υποστήριξε πως περίπου 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν στο πολιορκούμενο εργοστάσιο Azovstal, ενώ, όπως ισχυρίζεται, πάνω από 1.400 έχουν παραδοθεί. Παράλληλα, ανέφερε πως η Ρωσία έχει επιτρέψει την εκκένωση περισσότερων από 142.000 αμάχων.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τον Σοϊγκού για «την επιτυχημένη επιχείρηση στη Μαριούπολη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πούτιν διέταξε τη ματαίωση της επιχείρησης εισβολής στο εργοστάσιο Azovstal, ενώ έδωσε οδηγίες να «μπλοκαριστούν» οι εγκαταστάσεις, ώστε, όπως είπε, «να μην περνάει ούτε μύγα».

Είπε ακόμη ότι η Ρωσία εγγυάται για τη ζωή των Ουκρανών στρατιωτών που θα εγκαταλείψουν το εργοστάσιο, σημειώνοντας ότι θα «τους μεταχειριστούμε με σεβασμό».

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Τέσσερα λεωφορεία που απομακρύνουν αμάχους κατάφεραν να αναχωρήσουν από τη Μαριούπολη, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Οι απομακρύνσεις αμάχων, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, γίνονται την ώρα που η πόλη δείχνει να βρίσκεται στα πρόθυρα να περάσει στον έλεγχο των Ρώσων, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες πολιορκίας.

Μπ. Τζόνσον: Καταδικασμένες λόγω του «κροκόδειλου» Πούτιν οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία είναι πιθανό να αποτύχουν, καθώς συνέκρινε τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τη διαπραγμάτευση με έναν ...κροκόδειλο.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 199 Ουκρανοί πρόσφυγες στη χώρα μας

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο (20/4/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 199 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 46 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 73
  • Από Ευζώνους: 23
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 51
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 47 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 5.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 21.429 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 6.054 ανήλικοι.

Αν σου άρεσε κάνε