Ουκρανικό: Άμαχοι στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal

Ουκρανικό: Άμαχοι στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:12 Δημιουργία 18/04/22, 11:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal στην Μαριούπολη, την ουκρανική πόλη που πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις, υπάρχουν εκτός από Ουκρανούς στρατιώτες και πολλοί άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κάτοικοι της Μαριούπολης κρύβονται στο εργοστάσιο για να γλιτώσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, εξήγησε ο Μιχάιλο Βερσίνιν αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης μιλώντας χθες Κυριακή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν εμπιστεύονται τους Ρώσους. Βλέπουν τι συμβαίνει στην πόλη και για τον λόγο αυτό παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Βερσίνιν, περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη, η οποία πριν τον πόλεμο μετρούσε περίπου 400.000 κατοίκους.

Αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί μαχητές πιστεύεται ότι βρίσκονται στο Azovstal, το οποίο διαθέτει και υπόγειες εγκαταστάσεις.

Μεγάλοι τομείς της Μαριούπολης ελέγχονται πλέον από τον ρωσικό στρατό.

Οι αρχές των δυτικών και νότιων περιφερειών της Λβιβ και της Ντνιπροπετρόφσκ ανέφεραν σήμερα πολλές εκρήξεις, ενώ δημοσιογράφος του Reuters άκουσε σειρά εκρήξεων στο Κίεβο, καθώς συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Suspilne, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις στην Ντνιπροπετρόφσκ.

Νεκροί και τραυματίες καταγράφονται από τα τέσσερα πλήγματα που δέχθηκε από αέρος το πρωί η πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση τού εκεί περιφερειακού διοικητή.

Όπως αναφέρει στο Telegram, έχουν ήδη σκοτωθεί έξι άνθρωποι και τραυματιστεί άλλοι οκτώ.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται κι ένα παιδί και ότι πρόκειται για προσωρινό μόνο απολογισμό από τις ρωσικές οβίδες που χτύπησαν το Λβιβ τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Δευτέρας.

Στο Κίεβο, δημοσιογράφος του Reuters άκουσε σειρά εκρήξεων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής δώσει επίσημες πληροφορίες για τα αίτια των εκρήξεων αυτών στην όχθη του ποταμού.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και χαρακτηρίζει τη δράση της "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" για την αποστρατιωτικοποίηση και την "αποναζιστικοποίηση" της Ουκρανίας. Η Δύση και το Κίεβο κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για μια απρόκλητη επίθεση.

Αν σου άρεσε κάνε