Βρετανία: Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη βόρεια Ουκρανία

Βρετανία: Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη βόρεια Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:17 Δημιουργία 08/04/22, 11:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τώρα αποσυρθεί πλήρως από τη βόρεια Ουκρανία στην Λευκορωσία και τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

Τουλάχιστον ένα μέρος αυτών των ρωσικών δυνάμεων θα μεταφερθεί στην ανατολική Ουκρανία για να πολεμήσει στο Ντονμπάς, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να ανεφοδιαστούν προτού αναπτυχθούν πιο ανατολικά, διευκρινίζει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι μια οποιαδήποτε μαζική ανασύνταξή τους από τον βορρά κρίνεται πιθανό ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός από τις ρωσικές δυνάμεις πόλεων στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της Ουκρανίας και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πιο νότια από την πόλη Ιζιούμ, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχό τους, επισημαίνει επίσης το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters δεν έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές.

Παράλληλα ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Σούμι δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει από την περιφέρεια αυτή στην βορειοανατολική Ουκρανία.

Ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι σημείωσε ότι η περιφέρεια δεν έχει πλέον ρωσικές μονάδες.

Οι εκρήξεις που μπορεί να ακούει ο κόσμος οφείλονται στο ότι εργαζόμενοι σωστικών συνεργείων και πυροτεχνουργοί εξουδετερώνουν πυρομαχικά που άφησαν πίσω τους οι ρωσικές μονάδες, πρόσθεσε.

Ο Ζιβίτσκι προειδοποίησε επίσης ότι η περιοχή δεν είναι ακόμη ασφαλής, καθώς έχουν τοποθετηθεί νάρκες σε πολλά μέρη.

Επίσης προειδοποίησε τον κόσμο να μην οδηγεί στην άκρη των δρόμων, να μην χρησιμοποιεί μονοπάτια στα δάση και να μην πλησιάζει κατεστραμμένο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο Ζιβίτσκι είχε προηγουμένως δηλώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να αποσύρονται από την περιοχή την Κυριακή.

Μαζί με τις περιφέρειες του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, του Χαρκόβου και του Κιέβου, η περιφέρεια της Σούμι ήταν μια από τις περιοχές στις οποίες επιτίθενταν οι ρωσικές δυνάμεις από την αρχή του πολέμου πριν από περισσότερο από έναν μήνα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επικεντρώσει τις πολεμικές της επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε