Ζ.Μπορέλ: Η Ε.Ε. αποδοκιμάζει τις κυρώσεις της Μόσχας σε βάρος ευρωπαίων υπηκόοων

Ζ.Μπορέλ: Η Ε.Ε. αποδοκιμάζει τις κυρώσεις της Μόσχας σε βάρος ευρωπαίων υπηκόοων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:27 Δημιουργία 01/04/22, 11:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την αποδοκιμασία της ΕΕ για την απόφαση της Μόσχας να επιβάλει κυρώσεις εναντίον υπηκόων της ΕΕ εκφράζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει την απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν σε ορισμένους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, καθώς και μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των κρατών μελών, να εισέρχονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως αντίποινα για τις κυρώσεις της ΕΕ που συνδέονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», αναφέρει ο κ. Μπορέλ στην ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τις ρωσικές αντικυρώσεις, τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ δημοσιεύονται με διαφάνεια και βασίζονται σε σαφή κριτήρια, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και νομικούς τρόπους αμφισβήτησής τους».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα και να αποσύρει όλες τις δυνάμεις και τον στρατιωτικό εξοπλισμό από ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας αμέσως και άνευ όρων και σέβεται πλήρως την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Η Ρωσία φέρει την πλήρη ευθύνη γι' αυτόν τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας και θα λογοδοτήσει για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην πορεία του», καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Αν σου άρεσε κάνε