Ουκρανία: Παράνομος εκτοπισμός 15.000 κατοίκων Μαριούπολης στη Ρωσία

Ουκρανία: Παράνομος εκτοπισμός 15.000 κατοίκων Μαριούπολης στη Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:36 Δημιουργία 24/03/22, 13:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι αρχές της πολιορκημένης Μαριούπολης ανακοίνωσαν σήμερα ότι περί τους 15.000 πολίτες έχουν αρπαγεί και παρανόμως εκτοπισθεί στην Ρωσία μετά την κατάληψη τμημάτων της πόλης από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν την Κυριακή ότι χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν αρπαγεί και μεταφερθεί εκτός της Ουκρανίας δια της βίας, χωρίς να δώσουν ακριβέστερο αριθμό. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι λεωφορεία που μετέφεραν πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που η Μόσχα αποκάλεσε πρόσφυγες από την Μαριούπολη διέσχισαν τα σύνορα προς την Ρωσία τις τελευταίες ημέρες.

«Κάτοικοι της Αριστερή Οχθης έχουν αρχίσει να εκτοπίζονται μαζικά στην Ρωσία. Συνολικά, περί τους 15.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έπεσαν θύματα παράνομου εκτοπισμού», ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πολιορκημένης πόλης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη απευθυνόμενος στο ιταλικό Κοινοβούλιο ότι «τίποτε δεν έχει μείνει» στην Μαριούπολη έπειτα από εβδομάδες ρωσικών βομβαρδισμών.

Οι κάτοικοι που έχουν παγιδευθεί στην πόλη παραμένουν στα υπόγεια χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση.

Ομάδα του Reuters που έφθασε την Κυριακή στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της πόλης περιέγραψαν μία ρημαγμένη πόλη με καμένα κτίρια κατοικιών και πτώματα σκεπασμένα με κουβέρτες να κείτονται στους δρόμους.

Αν σου άρεσε κάνε