«Κατά αυτού του πολέμου» δηλώνει ο φυλακισμένος Αλ. Ναβάλνι

«Κατά αυτού του πολέμου» δηλώνει ο φυλακισμένος Αλ. Ναβάλνι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:33 Δημιουργία 24/02/22, 12:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ηγετική μορφή της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και αντιμετωπίζει επίσης αυτήν την περίοδο νέες κατηγορίες, δήλωσε σήμερα ότι είναι «αντίθετος» στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της Ουκρανίας.

«Είμαι κατά αυτού του πολέμου. Πιστεύω ότι αυτός ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία γίνεται για την συγκάλυψη της κλοπής σε βάρος των Ρώσων πολιτών και την απόσπαση της προσοχής από τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, την επιδείνωση της οικονομίας», δήλωσε ο Ναβάλνι κατά την ακρόασή του σε νέα δίκη που ξεκίνησε εναντίον του την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αντιπολιτευόμενο δίκτυο Dojd.

Ο Ναβάλνι σημείωσε επίσης ότι "αυτός ο πόλεμος θα προκαλέσει μεγάλο αριθμό θυμάτων, θα χαραμιστούν ζωές και αποτελεί συνέχεια της πολιτικής φτωχοποίησης των Ρώσων πολιτών".

Ο αγωνιστής κατά της διαφθοράς και ορκισμένος εχθρός του Κρεμλίνου εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για υπόθεση απάτης, για την οποία καταγγέλλει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο νέων κατηγοριών, ο Ναβάλνι παρουσιάζεται εδώ και μέρες σε δικαστήριο στο πλαίσιο δίκης που διεξάγεται σε βάρος του, στην οποία διατρέχει τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε κάθειρξη άλλων 10 ετών.

Πέρυσι οι ρωσικές αρχές διέλυσαν το κίνημα του κύριου αντιπολιτευόμενου στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, διατάσσοντας την απαγόρευσή του με την κατηγορία του "εξτρεμισμού" και ξεκίνησαν πολλές δικαστικές διώξεις κατά των στελεχών του.

Ο Ναβάλνι έπεσε θύμα σοβαρής δηλητηρίασης το 2020, για την οποία καταγγέλλει ως υπεύθυνο το Κρεμλίνο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε