«Καμπανάκι» Σπαν: «Νεκρός ή εμβολιασμένος ο κάθε Γερμανός στο τέλος του χειμώνα»

«Καμπανάκι» Σπαν: «Νεκρός ή εμβολιασμένος ο κάθε Γερμανός στο τέλος του χειμώνα»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:17 Δημιουργία 22/11/21, 15:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης».

Ο υπουργός Υγείας πριν από λίγη ώρα, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με την παραλλαγή «Δέλτα», είναι τεράστιος. Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό, τόνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. «Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Γενς Σπαν τόνισε ότι «δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

«Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα BILD, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.

Αν σου άρεσε κάνε