Οι συνομιλίες Πούτιν – Μπάιντεν πιθανές πριν από το νέο έτος, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Οι συνομιλίες Πούτιν – Μπάιντεν πιθανές πριν από το νέο έτος, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:17 Δημιουργία 18/11/21, 19:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι επαφές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζό Μπάιντεν είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν πριν από το Νέο Έτος, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθούν και αργότερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώνας στο πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

«Για το πότε θα υπάρξουν οι επαφές (Πούτιν και Μπάιντεν) προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής αντίληψη. Πρέπει να περιμένουμε. Είναι πιθανόν να γίνουν πριν από το Νέο Έτος; Ναι, είναι πιθανόν. Όμως, ίσως και αργότερα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμπέσουν τα χρονοδιαγράμματα εργασίας των δύο προέδρων και ποια συγκεκριμένα μορφή (επικοινωνίας) θα επιλέξουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες Τετάρτη οι επικεφαλής ασφαλείας Ρωσίας και ΗΠΑ Νικολάι Πατρούσεφ και Τζέικ Σάλιβαν, είπε ότι ήταν μέρος της προετοιμασίας των επικείμενων συνομιλιών μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν δηλώνοντας στους δημοσιογράφους, ότι συγκεκριμένες συμφωνίες ως προς τις επαφές Πούτιν-Μπάιντεν προς το παρόν δεν υπάρχουν, αλλά «όλα είναι πιθανά».

Αν σου άρεσε κάνε