Δραματικοί τόνοι από ΠΟΥ για το νέο «κύμα» στην Ευρώπη

Δραματικοί τόνοι από ΠΟΥ για το νέο «κύμα» στην Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:44 Δημιουργία 04/11/21, 20:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Καλπάζει» το νέο «κύμα» της πανδημίας στην Ευρώπη, με ενδεικτική την αύξηση κρουσμάτων της τάξης του 55% κατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, όπως σημείωσε η επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μαρία βαν Κερκάβε.

Σύμφωνα με την ίδια, το ποσοστό αυτό επισυμβαίνει παρά την ύπαρξη των εμβολίων και των άλλων εργαλείων αντιμετώπισης της COVID – 19.

Νωρίτερα, την ανησυχία του για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης της Covid-19 στην Ευρώπη εξέφρασε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, τονίζοντας ότι το 4ο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους μέχρι το Φεβρουάριο στη Γηραιά Ηπειρο.

«Είμαστε και πάλι στο επίκεντρο», δήλωσε στη διάρκεια ονλάιν συνέντευξης Τύπου. «Ο σημερινός ρυθμός της μετάδοσης στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι πολύ ανησυχητικός», δήλωσε ο Κλούγκε προσθέτοντας πως τα νέα κρούσματα πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς αυξάνονται εξαιτίας του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού.

«Αν παραμείνουμε σε αυτή την πορεία, μπορεί να δούμε μέχρι το Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της Covid-19 στην (ευρωπαϊκή) περιφέρεια», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε