Κίνα: Δεν έχουν πληρωθεί ομόλογα 8,7 δισ. - Το ένα τρίτο αφορά τον κλάδο ακινήτων

Κίνα: Δεν έχουν πληρωθεί ομόλογα 8,7 δισ. - Το ένα τρίτο αφορά τον κλάδο ακινήτων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:22 Δημιουργία 26/10/21, 16:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κινεζική εταιρεία κατασκευής ακινήτων που χρησιμοποιεί πράσινες τεχνολογίες έγινε η τελευταία που δεν πλήρωσε ομόλογο.

Όπως μεταδίδουν Bloomberg και Reuters, η Modern Land China Co., που έχει έδρα το Πεκίνο και κατασκευάζει κατοικίες εξοικονόμησης ενέργειας σε όλη τη χώρα, δεν αποπλήρωσε ούτε το κεφάλαιο ούτε τους τόκους ομολόγου 250 εκατ. δολαρίων που έληξε τη Δευτέρα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη το πρωί.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τον νομικό σύμβουλό της, τη δικηγορική εταιρεία Sidley Austin, ενώ αναμένει να προσλάβει ανεξάρτητους οικονομικούς συμβούλους σύντομα. Η Modern Land δοκίμασε εκποιήσεις, δανεισμό και προσθήκη στρατηγικών επενδυτών, προτού δεν πραγματοποιήσει την πληρωμή, ανέφερε η κινεζική οικονομική πλατφόρμα Cailian.

Οι χρεοκοπίες στην Κίνα έχουν χτυπήσει ρεκόρ, με τουλάχιστον 8,7 δισ. δολάρια από ομόλογα που διατέθηκαν στο εξωτερικό να μην έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής φέτος -ο τομέας των ακινήτων αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο αυτού του ποσού.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι αρχές περιορίζουν την υπερβολική μόχλευση στον τομέα των ακινήτων, εν μέσω κρίσης στον όμιλο China Evergrande που έχει οδηγήσει πολλούς επενδυτές σε όλο τον κόσμο σε αδιέξοδο.

Αν σου άρεσε κάνε