Ποιες χώρες έχουν το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα το 2021

Ποιες χώρες έχουν το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα το 2021

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:27 Δημιουργία 19/10/21, 16:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα στον κόσμο έχει η Ισλανδία, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη που ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο οι χώρες προετοιμάζουν τον πληθυσμό τους για συνταξιοδότηση.


Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Ισλανδία κατέλαβε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο δείκτη του Ινστιτούτου Mercer CFA, με επαίνους για την καλή διοίκηση και την παροχή ισχυρών παροχών στους συνταξιούχους, συμπεριλαμβανομένης μιας γενναιόδωρης κρατικής σύνταξης. Η Ολλανδία και η Δανία ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα.

Καθοδικά κινήθηκαν στην κατάταξη 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας και της Κορέας. Το τρέχον οικονομικό κλίμα με μειωμένη την αύξηση μισθών, τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και τις συρρικνωμένες αποδόσεις σε πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ασκεί πρόσθετες οικονομικές πιέσεις στα υπάρχοντα συνταξιοδοτικά συστήματα, όπως αναφέρει η έκθεση.

Στην έρευνα σε 43 χώρες, η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε τελευταία, ακολουθούμενη από την Αργεντινή και τις Φιλιππίνες λόγω των συστημάτων με «μεγάλες αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα, που κατατάσσονται στην 9η και 28η θέση αντίστοιχα, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, ως αποτέλεσμα σημαντικής συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στη 19η θέση, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάταξή τους εάν αυξήσουν την κατώτατη σύνταξη στους συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος, προσθέτει.

Αν σου άρεσε κάνε