Βρετανική Sun: Η Ρωσία έκλεψε τη φόρμουλα της AstraZeneca για το «Sputnik-V»

Βρετανική Sun: Η Ρωσία έκλεψε τη φόρμουλα της AstraZeneca για το «Sputnik-V»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:31 Δημιουργία 11/10/21, 11:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της βρετανικής Sun, το οποίο υποστηρίζει πως η Ρωσία «έκλεψε» την φόρμουλα της ΑstraZeneca για την παραγωγή του Sputnik-V.

H «Sun», επικαλείται Βρετανούς υπουργούς, ενώ υποστηρίζει πως πράκτορας του Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να «έκλεψε» το αποτύπωμα του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για να παρασκευάσει το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid- 19.

Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι ένας Ρώσος κατάσκοπος του Κρεμλίνου έκλεψε τα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik» χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο Συντηρητικός βουλευτής Μπόμπ Σίλι, ειδικός στις ρωσικές υποθέσεις, δήλωσε: «Νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τη ρωσική και κινεζική κατασκοπεία. Είτε μας κλέβουν τη φόρμουλα για το εμβόλιο της AstraZeneca είτε μας εκβιάζουν για την ενέργεια, αυτά τα αυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα, πρέπει να τα προσέχουμε».

Οι ισχυρισμοί της βρετανικής εφημερίδας «The Sun» έρχονται λίγους μήνες αφότου ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V», παροτρύνοντας τους Ρώσους συμπολίτες του να εμβολιαστούν και αυτοί κατά της Covid, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

«Γνωρίζουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει τους καλύτερους επιστήμονες και τις καλύτερες ερευνητικές εγκαταστάσεις, αλλά η Ρωσία πιθανότατα έχει τους καλύτερους κατασκόπους», υποστηρίζει από την πλευρά του ο Συντηρητικός βουλευτής Άντριου Μπρίτζεν.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το Κρεμλίνο τηρεί σιγή ισχύος για το θέμα.

Αν σου άρεσε κάνε