Αίτημα άδειας για ενισχυτική δόση και από την J&J

Αίτημα άδειας για ενισχυτική δόση και από την J&J

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:14 Δημιουργία 04/10/21, 13:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να ζητήσει από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) άδεια για ενισχυτική δόση εμβολίου κατά κορονοϊού σχεδιάζει η Johnson & Johnson και μάλιστα αυτή την εβδομάδα.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η εταιρεία είναι η τελευταία από τις τρεις παρόχους εμβολίων η οποία ζητάει άδεια για επιπλέον δόση, εν μέσω αυξημένων στοιχείων που θέλουν τουλάχιστον τους ηλικιωμένους και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου να χρειάζονται περισσότερη προστασία.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι πάνω από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί που έλαβαν το εμβόλιο Johnson & Johnson αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο κίνδυνο σοβαρής Covid-19.

Η FDA έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις 15 Οκτωβρίου για να συζητήσει εάν θα χορηγηθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης ενισχυτικής δόσης Johnson & Johnson, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πρόκειται για ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την προστασία που παρέχεται και από τα τρία εμβόλια. Οι ρυθμιστικές αρχές τον περασμένο μήνα επέτρεψαν ενισχυτική δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν το ίδιο αυτόν το μήνα για το Moderna.

Αν σου άρεσε κάνε