Ηχηρό «καμπανάκι» Γέλεν για χρεοκοπία στις ΗΠΑ

Ηχηρό «καμπανάκι» Γέλεν για χρεοκοπία στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:42 Δημιουργία 29/09/21, 11:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Καμπανάκι» για οικονομική καταστροφή χτύπησε η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, τονίζοντας πως το Κογκρέσο έχει τρεις εβδομάδες διορία για να αντιμετωπίσει το όριο χρέους .

Ειδικότερα, η Τζάνετ Γέλεν σε επιστολή της προς την εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τώρα υπολογίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα εξαντλήσει τα έκτακτα μέτρα του, εάν το Κογκρέσο δεν έχει δράσει έως τις 18 Οκτωβρίου για την αύξηση ή την αναστολή του ορίου χρέους».

«Σε εκείνο το σημείο, υπολογίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει απομείνει με πολύ περιορισμένους πόρους, οι οποίοι θα εξαντληθούν γρήγορα», προσθέτει.

«Είναι πολύ σημαντικό το Κογκρέσο να αντιμετωπίσει γρήγορα το όριο χρέους. Εάν δεν το κάνει, η Αμερική θα χρεοκοπήσει για πρώτη φορά στην Ιστορία», επισημαίνει η Γέλεν. «H αξιοπιστία των ΗΠΑ θα τεθεί σε κίνδυνο και είναι πολύ πιθανό η χώρα μας να έρθει αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση και μια ύφεση», συμπληρώνει, όπως μεταδίδει σχετικό ρεπορτάζ του CNBC.

«Θα περίμενε κανείς να δει αύξηση στα επιτόκια αν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους», δηλώνει η Γέλεν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε αυτή την περίπτωση «θα υπάρξει οικονομική κρίση και συμφορά».

Αν σου άρεσε κάνε