Δείπνο σε ηγέτες της ΕΕ και της Αφρικής παραθέτει απόψε ο Σαρλ Μισέλ

Δείπνο σε ηγέτες της ΕΕ και της Αφρικής παραθέτει απόψε ο Σαρλ Μισέλ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:56 Δημιουργία 22/09/21, 16:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η εμβάθυνση της διμερούς και της περιφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρική αναμένεται να κυριαρχήσει στο δείπνο, που διοργανώνει απόψε στις 8 το βράδυ τοπική ώρα στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για επιλεγμένους ηγέτες της Ε.Ε. και αφρικανικών χωρών.

Στο δείπνο θα παρακαθίσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί στην Αμερικανική Μητρόπολη λίγες ώρες πριν. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν με νόημα το ενεργό, όπως το χαρακτηρίζουν, ενδιαφέρον της Ελλάδος για την Αφρική, ενώ υπενθυμίζουν τη σημαντική συνδρομή της χώρας μας μέσω της ενεργοποίησης της «διπλωματίας των εμβολίων», καθώς έχουν ήδη δωρηθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις κατά της πανδημίας του κορονοϊού σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, όπως η Κένυα και η Ρουάντα.

Παρόντες στο δείπνο, που διοργανώνει ο Σαρλ Μισέλ, θα είναι οι πρωθυπουργοί Βελγίου και Ιρλανδίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και ο ύπατος εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μαχάματ, καθώς και οι ηγέτες της Αγκόλας, της Γκάνας, της Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό, της Μπουρκίνα Φάσο, της Σενεγάλης, της Τανζανίας και του Τόγκο.

Αν σου άρεσε κάνε