Μπουρλά: Στην επιστήμη η απόφαση για την τρίτη δόση

Μπουρλά: Στην επιστήμη η απόφαση για την τρίτη δόση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:39 Δημιουργία 22/09/21, 16:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η απόφαση για τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 θα πρέπει να βασιστεί στην επιστήμη, δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιό της για επέκταση της συμφωνίας της με την αμερικανική κυβέρνηση, για 500 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της σε συμβολική τιμή, προκειμένου να δωριστούν σε χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος καθώς και στην Αφρικανική Ένωση.

Σημειώνεται ότι η Pfizer είχε αναφέρει ότι τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ έδειξαν πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φθίνει όσο περνάει ο καιρός, προσθέτοντας όμως ότι η ενισχυτική δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική στο να αντιμετωπίζει τον ιό και τις νέες παραλλαγές του.

Υπενθυμίζεται ότι η συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ψηφίσει κατά της έγκρισης της χορήγησης ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο σύνολο του πληθυσμού άνω των 16 ετών.

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πλήγμα στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε