Βρετανία: 100.000 παιδιά εκτός σχολείου σε μία ημέρα λόγω Covid-19

Βρετανία: 100.000 παιδιά εκτός σχολείου σε μία ημέρα λόγω Covid-19

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:28 Δημιουργία 21/09/21, 16:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η επαναλειτουργία των σχολείων στην Αγγλία προκάλεσε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων Covid μεταξύ των μαθητών, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι περισσότερα από 100.000 παιδιά απουσίαζαν με επιβεβαιωμένες ή ύποπτες λοιμώξεις από κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα.

Τα στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας αποκάλυψαν ότι λιγότερο από το 92% των μαθητών ήταν παρόντες στις αίθουσες διδασκαλίας στις 16 Σεπτεμβρίου, με 59.000 να απουσιάζουν με επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και άλλα 45.000 να θεωρούνται ύποπτα περιστατικά.

Άλλα 2.000 παιδιά έχασαν το σχολείο «λόγω των περιορισμών παρακολούθησης που υπήρχαν για τη διαχείριση μιας επιδημίας», σύμφωνα με το DfE.

Το σύνολο των 103.000 επιβεβαιωμένων ή ύποπτων κρουσμάτων είναι υψηλότερο από τον αριθμό που παρατηρήθηκε στο τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους. Στα μέσα Ιουλίου το DfE είπε ότι μόλις 82.000 παιδιά απουσίαζαν με επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα.

Οι στατιστικές είναι οι πρώτες επίσημες ενδείξεις για την εξάπλωση του ιού στα σχολεία και τα κολέγια από την έναρξη του νέου σχολικού έτους στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η χρήση προληπτικών μέτρων όπως η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι «φούσκες» εγκαταλείφθηκαν από το DfE.

Τον Ιούλιο περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά απουσίαζαν συνολικά, αλλά αυτό περιελάμβανε περισσότερα από 930.000 παιδιά που απομονώθηκαν εξαιτίας των επαφών στην τάξη. Φέτος το DfE είπε ότι τα παιδιά που έχουν στενές επαφές με επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα δεν χρειάζεται να απομονωθούν εκτός εάν εμφανίσουν συμπτώματα.

Ο Geoff Barton, γενικός γραμματέας της Ένωσης Σχολείων και Κολλεγίων, δήλωσε: «Είναι σαφές από το γεγονός ότι πάνω από 100.000 μαθητές απουσίαζαν από το σχολείο την περασμένη εβδομάδα και ότι η εκπαιδευτική διαταραχή παραμένει σημαντική. Ακούμε σχολεία στα οποία απουσιάζει σημαντικός αριθμός μαθητών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών θα βοηθήσει στη μείωση αυτού του επιπέδου διαταραχής. Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει επίσης να λάβει περισσότερα μέτρα για να υποστηρίξει σχολεία και κολέγια».

«Θα πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για να ενθαρρύνει δύο φορές την εβδομάδα κατ’ οίκον τεστ μεταξύ μαθητών στις κατάλληλες ηλικιακές ομάδες, να παρέχει χρηματοδότηση για συστήματα εξαερισμού υψηλής ποιότητας σε σχολεία και κολέγια και να δεσμευτεί ότι θα παράσχει περισσότερη υποστήριξη εάν κατευθυνθούν οι επιτόπιες δοκιμές στο πλαίσιο έκτακτης ανάγκης ».

Ο Nadhim Zahawi, ο νέος υπουργός Παιδείας , δήλωσε ότι ήταν «φανταστικό» να βλέπεις περισσότερο από το 91% των παιδιών στην τάξη, σε σύγκριση με 87% αυτή τη φορά πέρυσι. «Αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά των εκπαιδευτικών, του βοηθητικού προσωπικού καθώς και των οικογενειών των οποίων οι προσπάθειες ήταν ηρωικές για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια.

«Η διάθεση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών, που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση των τειχών προστασίας από τον ιό σε όλη την κοινωνία», δήλωσε ο Zahawi.

Αν σου άρεσε κάνε