Ευρωβαρόμετρο: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 η αισιοδοξία για το μέλλον της ΕΕ

Ευρωβαρόμετρο: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 η αισιοδοξία για το μέλλον της ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:21 Δημιουργία 13/09/21, 15:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην ΕΕ, σύμφωνα με μετρήσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή και θετική, δείχνει το Ευρωβαρόμετρο.

Η αισιοδοξία για το μέλλον της ΕΕ έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό της από το 2009 και η εμπιστοσύνη στην ΕΕ παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Η στήριξη του ευρώ παραμένει σταθερή, στο υψηλότερο επίπεδό της, από το 2004. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι βελτιώθηκε σημαντικά η αντίληψη των πολιτών για την κατάσταση των εθνικών οικονομιών.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούν την οικονομική κατάσταση ως την κυριότερη ανησυχία τους σε επίπεδο ΕΕ, και ακολουθεί το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση. Η υγεία εξακολουθεί να αποτελεί το κύριο ζήτημα σε εθνικό επίπεδο, ελαφρώς μπροστά από την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έλαβαν η ΕΕ και οι εθνικές κυβερνήσεις κατά της πανδημίας του κορονοϊού και πιστεύουν ότι το σχέδιο ανάκαμψης «NextGenerationEU» θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Σχεδόν τα δύο τρίτα των πολιτών έχουν εμπιστοσύνη στην ΕΕ για να λάβει τις σωστές αποφάσεις στο μέλλον για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αισιοδοξία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η αισιοδοξία για το μέλλον της ΕΕ έχει αυξηθεί κατακόρυφα από το καλοκαίρι του 2020, με τα δύο τρίτα αυτών που απάντησαν να έχουν πλέον θετική άποψη (66 %, + 6 ποσοστιαίες μονάδες). Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το φθινόπωρο του 2009. Λίγο περισσότεροι από τους τρεις στους δέκα είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ (31 %, -7) — το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Αν σου άρεσε κάνε