Ο Μπάιντεν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

Ο Μπάιντεν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:42 Δημιουργία 09/09/21, 17:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μια νέα γραμμή άμυνας επιχειρεί να χαράξει απέναντι στην πανδημία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε αποψινή του ομιλία αναμένεται να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Θα προτρέψει, εξάλλου, και τον ιδιωτικό τομέα να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο εμβολιασμός των ομοσπονδιακών υπαλλήλων θα είναι υποχρεωτικός και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τακτικά τεστ, κάτι που αντικαθιστούσε την υποχρεώσει για εμβολιασμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα επεκτείνει την ίδια υποχρέωση για τους εργαζόμενους σε εταιρειών που έχουν αναλάβει εργολαβίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Άμυνας και μια σειρά από οργανισμοί υγείας θα θέσουν εμβολιαστική υποχρέωση για τη συνέχιση της εργασίας. Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι αυτό το πλάνο καλύπτει 2,5 εκατ. εργαζόμενους.

Οι ανακοινώσεις Μπάιντεν αναμένεται να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο, σε σχέση με το προηγούμενο πλάνο που είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι, καθώς όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν δεν θα υπόκεινται σε αυστηρά μέτρα για την παραμονή στην εργασία τους. Εργαζόμενοι για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένοι.

Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να δρα ως μοντέλο για τις επιχειρήσεις και την υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό που εκείνες επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει μια μεγάλη διεύρυνση στη δυνατότητα για δωρεάν τεστ, ένα μέτρο που οι ειδικοί της υγείας εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον περιορισμό της διασποράς, ειδικά τώρα που οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία.

Το σχέδιο των έξι σημείων

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αποκαλύψει ένα σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λευκού Οίκου, το σχέδιο αποτελείται από τα εξής:

  • Εμβολιασμός των ανεμβολίαστων
  • Μεγαλύτερη προστασία των εμβολιασμένων με ενισχυτική (αναμνηστική) τρίτη δόση
  • Προσπάθεια να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία
  • Αύξηση των τεστ και της χρήσης μάσκας
  • Διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης
  • Βελτίωση της φροντίδας για όσους νοσούν από Covid-19.

Καμπανάκι από Φάουτσι

Οι Αμερικανοί μολύνονται από Covid-19 με δεκαπλάσιο ρυθμό από αυτόν που απαιτείται για τον τερματισμό της πανδημίας, η οποία θα επιμείνει έως ότου εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι, τόνισε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Μιλώντας στο Axios, ο Φάουτσι σημείωσε: «Ο τελικός σκοπός είναι να νικήσεις τον ιό. Αυτή τη στιγμή, είμαστε ακόμα σε κατάσταση πανδημίας, καθώς έχουμε 160.000 νέες μολύνσεις την ημέρα. Αυτό δεν θεωρείται καλός έλεγχος την πανδημίας, που σημαίνει ότι υπάρχει απειλή για τη δημόσια υγεία».

«Σε μια χώρα με το δικό μας μέγεθος, δεν μπορείς να επαναπαυτείς εάν έχεις 100.000 κρούσματα την ημέρα. Πρέπει να φτάσεις κάτω από τα 10.000 ημερησίως για να αρχίσεις έστω να νιώθεις άνετα», τόνισε ο Φάουτσι.

Και συνέχισε: «Όταν αρκετοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, ακόμα και τότε θα έχουμε κρούσματα, αλλά όχι κίνδυνο για το σύστημα υγείας».

Αν σου άρεσε κάνε