ΝΥΤ: Μια «ανάσα» από την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer οι ΗΠΑ

ΝΥΤ: Μια «ανάσα» από την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer οι ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:10 Δημιουργία 21/08/21, 10:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την πλήρη έγκριση στο σκεύασμα των Pfizer-BioNTech πρόκειται να δώσει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με τους New York Times.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο COVID-19 που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον FDA το Δεκέμβριο και είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εμβόλιο για την πανδημία στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι NYT, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως χθες, Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Pfizer, ενώ πηγές από τον Οργανισμό αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα η έγκριση να καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός, ή ορισμένα πανεπιστήμια.

Αφού δοθεί η έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Με την έγκριση αυτή, στην πράξη παύει να θεωρείται ότι το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται σε «πειραματικό» στάδιο.

Αν σου άρεσε κάνε