Νέα οδηγία CDC: Στη λίστα με τις χώρες προς αποφυγή λόγω Covid η Ελλάδα

Νέα οδηγία CDC: Στη λίστα με τις χώρες προς αποφυγή λόγω Covid η Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:50 Δημιουργία 03/08/21, 08:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησαν, τη Δευτέρα, τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ιρλανδία, το Ιράν, το Καζακστάν, τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και άλλους προορισμούς μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτές τις χώρες.

Μεταξύ των χωρών που κατατάσσονται στο εξής στο ίδιο «Επίπεδο 4: Αποφύγετε το ταξίδι» των CDC είναι επίσης η Λιβύη, η Ανδόρα, ο Άγιος Βαρθολομαίος, το Λεσότο, η Μαρτινίκα, η Μάλτα, το Νησί Μαν και το Κουρασάο.

Τις προηγούμενες ημέρες, τα CDC συνέστησαν στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους -σύσταση που αφορά και τους πλήρως εμβολιασμένους κατά της COVID-19.

Η αύξηση των κρουσμάτων και στις ΗΠΑ είναι κατακόρυφη, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη μετάλλαξη «Δέλτα» -ικανή να προκαλέσει λοίμωξη ακόμα και σε πλήρως εμβολιασθέντες. Υπολογίζεται ότι το στέλεχος Δέλτα ευθύνεται για μία αύξηση της τάξης του 300% στα νέα κρούσματα COVID-19 από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Η διευθύντρια του CDC, δρ Rochelle Walensky, δήλωσε ότι τα νεότερα δεδομένα είναι αρκετά ανησυχητικά, καθώς δείχνουν ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασθέντες μπορεί να μολυνθούν από το νέο στέλεχος Δέλτα και μάλιστα να το μεταδώσουν και σε άλλα άτομα, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ανεμβολίαστους.

Αν σου άρεσε κάνε