Γερμανία:«Όχι» σε νέο lockdown από τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ

Γερμανία:«Όχι» σε νέο lockdown από τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:46 Δημιουργία 18/07/21, 09:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown για την πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την αγορά.

«Πρέπει να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε», δηλώνει ο κ. Αλτμάιερ στην Bild am Sonntag και επισημαίνει ότι ένα νέο lockdown θα αποτελούσε καταστροφή για πολλά καταστήματα και εστιατόρια που έμειναν κλειστά επί μήνες.

Ο υπουργός Οικονομίας δεν βλέπει προς το παρόν καμία ανάγκη για περαιτέρω μέτρα, καθώς, όπως λέει, δεν υπάρχει απειλή υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

«Οι εμβολιασμένοι ή οι νεότεροι συνήθως δεν έχουν καθόλου συμπτώματα και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας απέχουν πολύ από το όριό της αντοχής τους», τονίζει ο Πέτερ Αλτμάιερ στη συνέντευξή του, χαρακτηρίζει ωστόσο «πολύ αργή» την πορεία των εμβολιασμών κατά της Covid-19.

«Πρέπει για άλλη μια φορά να επισπεύσουμε την εκστρατεία εμβολιασμού. Όπου συγκεντρώνεται κόσμος, στις μπυραρίες, στους πεζόδρομους, εκεί πρέπει να προσφέρεται και η δυνατότητα εμβολιασμού», σημειώνει και ζητά κινητές μονάδες εμβολιασμού να δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να εμβολιάζεται επιτόπου. Τάσσεται μάλιστα κατά της παροχής κινήτρων για τον εμβολιασμό, προκρίνοντας την προβολή της "σκληρής πραγματικότητας" του κορονοϊού για όσους δεν εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», το 45,9% του πληθυσμού στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχει λάβει το 59,7%. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, αν και σε χαμηλά επίπεδα, συνεχίζει να αυξάνεται, με τον δείκτη των περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας να φθάνει σήμερα και πάλι το 10, από 6,2 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε