Εντείνει την παραγωγή οξυγόνου η Ινδονησία

Εντείνει την παραγωγή οξυγόνου η Ινδονησία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:41 Δημιουργία 04/07/21, 13:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Ινδονησία διέταξε τους προμηθευτές οξυγόνου να δώσουν προτεραιότητα στις ιατρικές ανάγκες, εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης από ασθενείς Covid-19, ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση, έπειτα από περισσότερους από 60 θανάτους σε ένα νοσοκομείο, όπου το οξυγόνο σχεδόν εξαντλήθηκε.

Το τέταρτο πολυπληθέστερο κράτος στον κόσμο δίνει μάχη με μία από τις χειρότερες επιδημίες της Ασίας. Χθες, η χώρα κατέγραψε ένα ακόμη υψηλό, με 27.913 κρούσματα.

Σε μια ανακοίνωση, το νοσοκομείο Sardjito, στη νήσο Ιάβα ανέφερε πως 63 ασθενείς πέθαναν, αφότου το οξυγόνο σχεδόν εξαντλήθηκε, από χθες Σάββατο έως νωρίς σήμερα το πρωί, όταν έφθασαν οι νέες προμήθειες.

Εντούτοις, ένας εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν όλοι οι ασθενείς που πέθαναν νοσούσαν από την Covid-19.

Ως απάντηση, η κυβέρνηση ζήτησε από την αρμόδια βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή του ιατρικού οξυγόνου, δήλωσε μια αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, η Σίτι Νάντια Ταρμίζι.

Το νοσοκομείο επισήμανε πως ημέρες πριν από το περιστατικό, είχε προβλέψει να συγκεντρώσει μεγαλύτερες ποσότητες οξυγόνου, όμως η συνεχής ροή ασθενών με κορονοϊό από την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι δυνατότητές του, καθώς οι προμήθειες καταναλώθηκαν νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε