Αυστρία: Στη φορολογική ελάφρυνση εστιάζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Αυστρία: Στη φορολογική ελάφρυνση εστιάζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:19 Δημιουργία 04/07/21, 12:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Αυστρία εξέρχεται από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, αναπτύσσεται σε βασικούς τομείς καλύτερα και ταχύτερα από το αναμενόμενο, και για το λόγο αυτό ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς σκέφτεται ήδη για φοροαπαλλαγές, όπως τονίζει ο ίδιος σε σημερινές του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα, τόσο ως προς το ΑΕΠ όσο και την απασχόληση, έχει ήδη φτάσει στο επίπεδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Αυστρία εισέρχεται τώρα σε μια νέα φάση για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών, τα προγράμματα βοήθειας και η βραχυπρόθεσμη εργασία έχουν αποδειχθεί ότι είναι τα κατάλληλα μέσα για τη διαχείριση κρίσεων, και τώρα θα υπάρξει και πάλι περισσότερη επικέντρωση στη φορολογική ελάφρυνση και σε μια ισχυρή πολιτική οικονομικού κόμβου που δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας.

"Έχουμε καλές προϋποθέσεις για να αναδυθεί η Αυστρία ισχυρότερη από αυτήν την κρίση, και το επίκεντρο εξακολουθεί να είναι η μείωση του αριθμού των ανέργων και η (φορολογική) ελάφρυνση των ανθρώπων", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021 και στις αρχές του καλοκαιριού, η χώρα κατέγραψε μια εξαιρετικά ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, όπως δείχνουν τα τρέχοντα στοιχεία από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών και την Υπηρεσία Αγοράς Εργασίας αυτή την εβδομάδα.

Τόσο σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν όσο και με την απασχόληση, η Αυστρία έχει ήδη φτάσει στο επίπεδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid. Με οικονομική ανάπτυξη 4% για το τρέχον έτος, αναμένεται μάλιστα αύξηση 5% για το επόμενο έτος, και σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αυστρία ανακάμπτει, σύμφωνα με τους αναλυτές, γρηγορότερα και καλύτερα.

"Σε βασικούς δείκτες, η Αυστρία αναπτύσσεται καλύτερα και ταχύτερα από το αναμενόμενο. Μέσω της οικονομίας δίνεται μία ώθηση και όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στην απασχόληση. Μετά από πολλούς μήνες κλειστών κλάδων της οικονομίας και υψηλής ανεργίας, αυτή είναι μια πολύ θετική κατάσταση και εξέλιξη", επισημαίνει ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος, όπως σημειώνει, συνεχίζει να θεωρεί τη μείωση της ανεργίας ως την κορυφαία προτεραιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε