Σε καραντίνα βάζει η Γερμανία όσους επιστρέφουν από Πορτογαλία-Ρωσία

Σε καραντίνα βάζει η Γερμανία όσους επιστρέφουν από Πορτογαλία-Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:39 Δημιουργία 29/06/21, 12:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Γερμανία κατατάσσει από τα μεσάνυχτα την Πορτογαλία και τη Ρωσία στις περιοχές όπου διαπιστώνεται αύξηση παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού και επιβάλλει ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας για όσους εισέρχονται στη χώρα προερχόμενοι από τις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με την οδηγία που έχει διαβιβαστεί από τις αρμόδιες αρχές στις εταιρίες αεροπορικών, σιδηροδρομικών και οδικών μετακινήσεων, μόνο άτομα με τη γερμανική υπηκοότητα ή μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα και είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν επί 14 ημέρες σε καραντίνα, ανεξαρτήτως του εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και θεραπευτεί από την Covid-19.

Όπως ανέφερε η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV), στην Πορτογαλία βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες περίπου 1.000 γερμανοί τουρίστες. Ο αριθμός είναι περιορισμένος, διότι η χώρα είχε μόλις πρόσφατα βγει από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου. Ο επαναπατρισμός των παραθεριστών, όπως είχε ήδη ανακοινώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ιδιωτικά, με διάφορες εταιρίες να προσφέρουν έγκαιρη επιστροφή έναντι 270-300 ευρώ. Όσοι δεν επέστρεψαν έως τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, χωρίς το δικαίωμα να την διακόψουν νωρίτερα, με αρνητικό μοριακό τεστ.

Η Γερμανία χαρακτηρίζει πλέον 16 χώρες ως «περιοχές παραλλαγών». Εκτός από την Πορτογαλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Αν σου άρεσε κάνε