Βραβείο Δημοσιογραφίας

Βραβείο Δημοσιογραφίας "Daphne Caruana Galizia" θέσπισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:16 Δημιουργία 22/06/21, 20:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις 22 Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσίασε επίσημα τον ιστότοπο για το Βραβείο Δημοσιογραφίας "Daphne Caruana Galizia" και απηύθυνε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων.

Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο για σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα της δημοσιογραφίας που προωθούν ή υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υποψηφιότητα θα μπορεί να τεθεί από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ομάδες δημοσιογράφων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Δεκτές θα γίνονται δημοσιογραφικές δουλειές που έχουν δημοσιευθεί ή μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης με έδρα σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νικητής θα επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Τύπου και της κοινωνίας των πολιτών από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και εκπροσώπους των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών ενώσεων της Ευρώπης. Η τελετή απονομής του βραβείου θα διοργανώνεται κάθε χρόνο γύρω στις 16 Οκτωβρίου, ημερομηνία δολοφονίας της Daphne Caruana Galizia. Η φετινή τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2021 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν σου άρεσε κάνε