Κ. Λαγκάρντ:«Σε πορεία ανάκαμψης η οικονομία της ευρωζώνης»

Κ. Λαγκάρντ:«Σε πορεία ανάκαμψης η οικονομία της ευρωζώνης»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:12 Δημιουργία 10/06/21, 17:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αισιόδοξη για την περαιτέρω βελτίωση της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε η η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Αναμένουμε ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επιταχυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς θα καταργούνται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα. Η άνοδος της καταναλωτικής δαπάνης, η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση και η υποστηρικτική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική θα παράσχουν πολύτιμη στήριξη στην οικονομική ανάκαμψη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ

Σχετικά με τον πληθωρισμό, πρόεδρος της ΕΚΤ σχολιάσει ότι μπορεί να έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω κάποιων παροδικών παραγόντων, όπως είναι και η αύξηση τις τιμές των καυσίμων, αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί περεταίρω κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα αρχίσει όμως τελικά να υποχωρεί όταν η επίδραση των παραγόντων αυτών θα αρχίσει να μειώνεται.

Παρόλα αυτά, η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε πως η ευρωζώνη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο καθώς η θετική της πορεία είναι άμεσα συνυφασμένη με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε