Ε.Ε.: Συμφωνία για κυρώσεις εις βάρος της Λευκορωσίας - Τι ζήτησε ο Μακρόν

Ε.Ε.: Συμφωνία για κυρώσεις εις βάρος της Λευκορωσίας - Τι ζήτησε ο Μακρόν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:54 Δημιουργία 25/05/21, 15:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε συμφωνία για επιβολή κυρώσεων κατά του Μινσκ, κατέληξαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.


Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να ήθελε την πρόσκληση της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας στην επόμενη σύνοδο της G7 που θα διεξαχθεί στην Κορνουάλη τον Ιούνιο, αν συμφωνήσει η Βρετανία.

«Ο πρόεδρος τάσσεται υπέρ αυτού, αν συμφωνήσουν και οι Βρετανοί», είπε ένας Γάλλος αξιωματούχος.

Ο Μακρόν είχε συναντηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια κι έγινε έτσι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέφθηκε την αυτοεξόριστη αρχηγό της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η Λευκορωσία θα αντιμετωπίσει συνέπειες για τη σύλληψη του διαφωνούντα δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς χαρακτηρίζοντας «πολύ θλιβερό» ένα βίντεο που φέρεται να τράβηξε ο μπλόγκερ μετά τη σύλληψή του.

«Το βίντεο του Ρομάν Προτασέβιτς είναι ένα πολύ θλιβερό θέαμα. Ως δημοσιογράφος και φανατικός οπαδός της ελευθερίας του λόγου ζητώ την άμεση απελευθέρωσή του. Οι ενέργειες της Λευκορωσίας θα έχουν επιπτώσεις», έγραψε στο Twitter ο Τζόνσον.

Αν σου άρεσε κάνε