Ζ. Μπορέλ: Έκκληση για την επιστροφή της ηρεμίας στην Ιερουσαλήμ

Ζ. Μπορέλ: Έκκληση για την επιστροφή της ηρεμίας στην Ιερουσαλήμ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:45 Δημιουργία 10/05/21, 20:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έκκληση να επιστρέψει η ηρεμία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, έκανε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τις νέες ταραχές που ξέσπασαν σήμερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι, στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία.

«Η κατάσταση όσον αφορά τις εξώσεις των παλαιστινιακών οικογενειών (…) είναι ένα ζήτημα που προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και εξυπηρετούν μόνο στο να πυροδοτούν τις εντάσεις», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Βιέννη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μπορέλ είπε ότι μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες ώστε να διασωθεί η πυρηνική συμφωνία (JPCOA) του 2015, πρόσθεσε. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας που θα παραμείνει ανοιχτό για δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος του μήνα».

«Όμως χρειάζεται πολλή δουλειά, ο χρόνος είναι περιορισμένος και ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπουν σε μια φάση απευθείας συνομιλιών», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε