Ανακοινώνεται περαιτέρω χαλάρωση μέτρων στη Βρετανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:28 Δημιουργία 09/05/21, 13:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η βρετανική κυβέρνηση προσανατολίζεται σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, σε μια προσπάθεια να «αποκατασταθούν οι διαπροσωπικές επαφές μεταξύ φίλων και συγγενών».

Τις προθέσεις της κυβέρνησης Τζόνσον ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ στο BBC:«Ο πρωθυπουργός θα επιβεβαιώσει αύριο ότι θα υπάρξει χαλάρωση, έχουμε ήδη δείξει μια αναλογική χαλάρωση στα διεθνή ταξίδια, πολύ περιορισμένη σε αυτό το στάδιο επειδή πρέπει να είμαστε ασφαλείς.

Με τον ίδιο τρόπο, καθώς προχωράμε στο τρίτο στάδιο του χάρτη πορείας μας, θα βλέπουμε άτομα ικανά να συναντιούνται σε εσωτερικούς χώρους.

Και με την επιφύλαξη μιας ευρύτερης αναθεώρησης της κοινωνικής απόστασης, ισχύει επίσης ότι η φιλική επαφή, η στενή επαφή, μεταξύ φίλων και οικογένειας είναι κάτι που θέλουμε να δούμε να αποκαθίσταται».

Ερωτηθείς για τη χρήση μασκών στο σχολείο από τους μαθητές ο κ. Γκόουβ δήλωσε:

«Εξετάζουμε τα στοιχεία αυτή τη στιγμή και, φυσικά, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ισορροπήσουμε τη δημόσια υγεία, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό.

Δεν θα προκαταλάβω αυτήν την απόφαση, θα το δούμε σύντομα».

Αν σου άρεσε κάνε